افزایش 90 درصدی بروز سرطان مری بر اثر نوشیدن چای داغ!
📣 افزایش ۹۰ درصدی بروز سرطان مری بر اثر نوشیدن چای داغ!
🔺نتایج یک مطالعه انجامشده در پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان میدهد که نوشیدن هفتصد میلی لیتر یا بیشتر از این مقدار چای ( تقریبا 2 لیوان) در روز با دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و بالاتر در مقایسه با نوشیدن کمتر از ۷۰۰ میلی لیتر چای در روز در دمای کمتر از ۶۰ درجه سانتیگراد، خطر بروز سرطان مری را تا ۹۰ درصد افزایش میدهد.
✅ این یافته نتیجه ۱۰ سال پیگیری بیش از ۵۰ هزار فرد ۴۰ تا ۷۵ ساله در استان گلستان در بازه زمانی سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۷ است. این تحقیق که در نشریات علمی جهان بازتاب یافته است، بر منطقه شمال شرق ایران به عنوان "داغ ترین نقطه سرطان مری" تمرکز داشته است.
🔺اگرچه پیش از این درباره ارتباط مصرف نوشیدنیهای داغ با بروز سرطان مری تحقیق شده بود اما گفته میشود که این نخستین بار است که تاثیر نوشیدن چای داغ در بروز سرطان مری با اندازه گیری دقیق دمای آن اثبات شده است. این تحقیق با عنوان A prospective study of tea drinking temperature and risk of esophageal squamous cell carcinoma قابل جستجو و مطالعه است.