کربوهیدرات های خوب و بد
📚کربوهیدرات های خوب و بد
اول ببینیم چرا به کربوهیدراتها نیاز داریم؟ ما کربوهیدرات میخوریم تا:
🔷انرژی بگیریم
🔷ویتامینها و مواد معدنی به دست آوریم
🔷با فراهم کردن فیبر احساس سیری داشته باشیم
🔷سلامت روده را بهبود ببخشیم
🔷به عملکرد شناختی کمک کنیم
✅کربوهیدرات های ساده و کربوهیدرات های پیچیده
کربوهیدراتها یکی از درشت مغذی اصلی هستند بدان معنا که همانند پروتئینها و چربیها بخش حیاتی رژیم ما هستند. ما از کربوهیدراتها به عنوان منبع اصلی انرژی بهره میبریم چه بخواهیم پیاده روی کنیم یا که در پشت میز کار نشسته باشیم.
راهنمای خوراکی حال حاضر توصیه میکند که ۴۵ تا ۶۵ درصد از کالری روزانه خود را از کربوهیدراتها تامین کنید (هر یک گرم کربوهیدرات ۴ کالری دارد).
🔶کدام مواد خوراکی کربوهیدراتهای ساده هستند؟
🔸شکر
🔸شکر قهوه ای
🔸گلوکز
🔸ساکاروز
🔸شربت ذرت
🔸عسل
🔸شیر (لاکتوز)
🔸میوه (فروکتوز)
نشاستهها و فیبر کربوهیدرات پیچیده هستند
فیبر به ما کمک می کند تا مواد زائد را از بدن دفع کنیم.
فیبر نامحلول به مدفوع حجم داده و در مسیر خود مواد زائد را هم کم میکند. ما می توانیم فیبر نامحلول را از غلات کامل و سبزیجات دریافت کنیم.
فیبر محلول آب را به خود جذب کرده و در روده ما فرم ژل مانند میگیرد. این ماده با حرکت در دستگاه گوارش به کلسترول و چربیها چسبیده و آنها را دفع می کند.
به خاطر این ساختار زمان بیشتری می برد تا بدن ما آن را گوارش کرده و باعث کمتر شدن اثرات بر سطح قند خون میشود.
کربوهیدرات های پیچیده
▪️میوه کامل
▪️سبزیجات
▪️آجیلها
▪️لوبیاها
▪️غلات کامل
▪️آرد حاوی غلات کامل